8 Mayıs 2010 Cumartesi

Anadolu Üniversitesinde öğrenci olmak

Anadolu Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler bunun bir ayrıcalık olduğunu düşünür. Yunus Emre Kampüsü, Eskişehir’de yaşamak ve üniversite kültürü göz önüne alındığında pek de haksız sayılmazlar.

Yunus Emre Kampüsü’nün Türkiye’nin en güzel kampüslerinden biri olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Özellikle baharın gelişiyle başlayan eğlenceli kampüs hayatı dönem sonuna kadar devam etmektedir. Her beş metrede bir kampüsü daha da güzel hale getirmek için çalışan bahçıvanlar görebileceğiniz bu üniversite yerleşkesinde dolaşırken dikkatli olmazsanız farkında olmadan ES-ES dizisinin figüran oyuncularından biri olarak televizyonlarda görülebilirsinizJ

Eskişehir özellikle son 10 yılda büyük gelişme kat etti. Anadolu Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in belediye başkanlığına seçilmesiyle Eskişehir bir Avrupa kenti görünümü kazandı. Her gün yeni bir düzenlenmenin yapıldığı şehirde öğrencilerin sahip olduğu sosyal yaşamda kıskandırıcı nitelikte. Sokağa çıktığınızda gördüğünüz on kişiden yedisinin öğrenci olduğu bu şehirde cafe, bar ve restoranlar tamamen öğrencilere yönelik olarak tasarlanmıştır.

Öğrenciler için dizayn edilmiş bir şehir olan Eskişehir, Açık Öğretim Sistemini tüm dünyaya başarılı bir şekilde yayabilecek kadar sistemli ve Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi. Bu ikisi bir araya gelince Anadolu Üniversitesi öğrencileri hayatlarının bu en güzel dönemi hiç bitmesin istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder