8 Mayıs 2010 Cumartesi

Peki Ben Kimim?

Tüm öğrenciler gibi standart geçen ilköğretim ve lise yıllarından sonra ÖSS’de almış olduğum puanın 15 puan altındaki Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü tercih ederek hayatımdaki ilk riski almış bulundum ve dönüp baktığımda hiçbir zaman pişmanlık duyduğumu hatırlamıyorum:)

Avrupa Öğrencileri Forumu (AEGEE-Eskişehir): Üniversiteli olmanın vermiş olduğu enerji ile ilk önce Eskişehir Avrupa Öğrencileri Forumu (AEGEE-Eskişehir)’na kayıt oldum ve bu kulüpte hazırlık ve birinci sınıfımı geçirdim. Bu kulübün yapmış olduğu organizasyonlarda ilk önce eğitimlere katıldım ve ardından birçok yerel, ulusal ve uluslar arası etkinliğin organizasyon takımında yer aldım. Fakat bu kulüpte benim için en faydalı olduğunu düşündüğüm etkinlik ise Hollanda’da katıldığım “Demokrasi ve İfade Özgürlüğü” isimli uluslar arası organizasyondur.

Genç Atılım Topluluğu: Üniversitede geçirdiğim ilk yılın yaz döneminde doğup büyüdüğüm yer olan Bilecik’te bir şeyler yapmaya karar verdim. Amacım Bilecik’te ve Bilecik dışında Üniversite okuyan öğrencileri bir araya toplayarak eğlenilebilen, kendimizi geliştirebileceğimiz ve de büyüdüğümüz yere faydalı olabilecek etkinlikler düzenleyen bir topluluk oluşturmaktı. “Genç Atılım Topluluğu” adıyla kurmuş olduğumuz derneğin kurucu yönetim kurulu üyeliğini ve 2 dönem yönetim kurulu başkanlığını yaptım. Bu dönem içerisinde belirlediğimiz hedefler doğrultusunda üniversiteli gençlerin yaklaşık %80’ini bir araya toplayarak “Gençlik Festivali” teması altında Şiir Dinletileri, Plaj Voleybolu, Sokak Basketbolu ve Futbol Turnuvaları, Konserler, Uçurtma Şenlikleri ve Sosyal Sorumluluk Projeleri gerçekleştirdik.

Uluslar Arası Gençlik Projeleri (UGEP):Üniversite 2. sınıfa geldiğimde ise artık bir şeyler yaratmak fikri iyice ağır basmıştı. Üniversitede daha önce yapılmamış bir şeyi yapmak hem kendimi daha iyi hissetmemi sağlayacak hem de daha önce edinemediğim tecrübeleri bana kazandıracaktı. Yaptığım araştırmalar sonucunda üniversitemiz öğrencilerinin uluslar arası projeler hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını ve bu yüzden bu tür projelerde yer alamadıklarını fark ettim. Bu farkındalık sonrasında amacım üniversite öğrencilerini uluslar arası projeler hakkında bilgilendirmek ve bu tip projelere dahil edebilecek bir topluluk oluşturmaktı. Daha önce bu tip projelerle benim gibi yurtdışında eğitimlere katılmış ve organizasyon tecrübesi olan arkadaşları bulup topluluğumuzu oluşturduk. Ardından Türkiye’de ilk defa bir üniversitede o üniversitenin öğrencileri tarafından düzenlenen bir bilgilendirme toplantısı düzenledik ve ardından 2 gün boyunca simülasyonlarla desteklediğimiz “Gençlik Projeleri Yönetimi Eğitimi” ile sürecin nasıl işlediğini öğrencilerle paylaştık.

Marketing Anadolu: 3. sınıfa başladığımda ise Anadolu Üniversitesi’nin en aktif kulübü olan Marketing Anadolu’da aktif olarak görev almaya başladım ve kulübün düzenlemiş olduğu iki büyük etkinlik “Sıfırın Altında Marketing” ve “Kampüste Marketing” te sunuculuk görevini üstlendim.

Üniversitedeki son yılımda ise yine Marketing Anadolu Kulübü’nün yönetim kurulunda yer aldım. Türkiye’de üniversiteler bazında en büyük katılımlı pazarlama etkinliklerine imza atan Marketing Anadolu Kulübü’nü hep bir adım daha ileriye taşımak için bir yıl boyunca çalıştık ve yaptığımız inovasyonlarla bunu gerçekleştirdiğimize inanıyoruz.

Voleybol: Son olarak 10 yıldır tutkuyla oynadığım voleybolda ise lise, kulüp ve fakülte takımlarında kaptanlık yaptığımı belirtmek isterim.

Eğitimler:

Proje Yönetimi Eğitimi – 2005 (AEGEE-Eskişehir) Üniversitedeki ilk dönemimde bu organizasyonda eğitim aldım ve sonraki 2 dönem yine aynı formatta düzenlenen eğitimlerde organizasyon takımında yer aldım.

What is Europe – 2005 (AEGEE-Eskişehir) Bu eğitim Eskişehir’de 6 faklı ülkenin katılımıyla gerçekleşti ve Avrupa’nın ne olduğu hakkında tartışıldı. Yine bu eğitimin organizasyon takımındaydım.

Democracy and Freedom of Speech – 2006 (AEGEE-Groningen) Hollanda’nın Groningen şehrinde düzenlenen bu eğitim 4 ülkenin katılımı ile gerçekleşti ve bende katılımcı olarak bu eğitimde yer aldım.

Mühendislik ve Yönetim Akademisi – 2007 (Endüstri Mühendisliği Kulübü)

Uluslar Arası Gençlik Projeleri Eğitimi – 2007 (UGEP-ESN) Dernekler ve Kulüpler kısmında da bahsettiğim gibi bu eğitimin başından sonuna kadar organizasyon takımı içerisindeydim.

Sıfırın Altında Marketing 2008 – 2009 – 2010 (Marketing Anadolu) 3 yıl boyunca katıldığım bu eğitimde sırasıyla katılımcı , sunucu ve yönetim kurulu üyesi olarak bulundum.

Kampüste Marketing 2008 – 2009 – 2010 (Marketing Anadolu) Yine Marketing Anadolu Kulübünün düzenlemiş olduğu bu eğitimde sırasıyla katılımcı, sunucu ve yönetim kurulu üyesi olarak bulundum.

Kısa Günün Karı (Marketin Anadolu): Tankut Turnaoğlu’nun “ Küresel pazarlama” isimli sunumuna katıldım.

Haftalı Profesyonel Sohbetler (Marketing Anadolu): Bu organizasyonlarda Engin Emre ile “Zirvede performans: İş hayatında başarı odaklılık” ve Ercüment Tunçalp ile “ Küresel ticarette perakende sektörü” konferanslarını dinleme fırsatı buldum.

Temel Düzey İlk Yardım Eğitimi (AEGEE-Eskişehir & Aktif İlk Yardım Merkezi)

Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi Kongresi (Endüstri Mühendisliği Kulübü)

İş deneyimleri:

Hürriyet Kampüs: 2010 yılında hayata geçen Hürriyet gazetesinin üniversite öğrencilerine yönelik olarak çıkardığı “Hürriyet Kampüs” gazetesinde kısa süre satış elemanı olarak çalıştım. Şu anda ise Anadolu Üniversitesi muhabiri olarak çalışıyor ve köşe yazıları yazıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder