8 Mayıs 2010 Cumartesi

Şenlikler yaklaşıyor (:

Tüm üniversitelilerin heyecanla beklediği bahar şenlikleri yaklaşıyor. Bütün üniversiteler gibi Anadolu Üniversitesi de şu sıralar enerjisinin büyük kısmını şenlikler için harcıyor. Üniversitelere büyük bir hareket getiren şenlikler öğrencilerin yoğun ders programları ve sorumluluklarından az da olsa kafalarını kaldırmalarını, deşarj olmalarını sağlıyor.

Peki derslerin yanında öğrencileri yoran sorumluluklar neler? Bunların başında öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine büyük katkı sağlayan öğrenci kulüpleri geliyor. Anadolu Üniversitesi sahip olduğu 43 öğrenci kulübü ile her hafta birden çok eğitim, konferans ve sosyal proje gerçekleştiriyor. Bahar şenliklerine kadar devam eden bu eğitimler, etkinlikleri düzenleyen ve bu organizasyonlara katılan öğrencileri şüphesiz ki yoruyor. İşte şenlikler tam bu sırada onların imdadına yetişiyor diyebiliriz.

Eskişehir Anadolu’da yer almasına rağmen İstanbullu üniversite kulüpleri ile yarışacak öğrenci kulüplerine sahip. Anadolu Üniversitesi’nin en aktif kulüplerinden biri olan, Türkiye’nin en büyük katılımlı pazarlama organizasyonlarını düzenleyen Marketin Anadolu Kulübü buna en güzel örnek. Bilgi almak için konuşma fırsatı yakaladığım kulübün Genel Sekreteri İsmail Ankaralı, kulüpleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Pazarlama sektörünün %90’ı İstanbul’da. Buna rağmen pazarlama ile ilgili Türkiye’nin en büyük katılımlı organizasyonlarını düzenlememizi İstanbul’da yer alan şirketlerle kurduğumuz iyi diyaloga bağlıyorum. İstanbul’da marka haline gelmiş kulübümüz pazarlama sektörünün önde gelen isimlerini Anadolu Üniversitesi öğrencileri ile buluşturuyor. Tüm bunların yanında kulübün en önemli özelliği bundan 5 yıl önce üniversitemizde ilk defa 600 öğrenciyi bir araya getiren bir organizasyon gerçekleştirebilmesidir. Böylece Anadolu Üniversitesi kulüpleri bu tip etkinliklerin yapılabileceğinin farkına vararak hedeflerini büyüttü. Şimdi ise birçok kulüp bu tip eğitimler düzenleyebilmek için çok büyük çaba sarf ediyor ve başarıyorlar da.”

Tabi ki bu yoğun tempoda öğrenciler bir hayli yoruluyor. Bir yıl boyunca büyük enerji harcayan öğrenci kulübü üyeleri gibi Anadolu Üniversitesi’nin bütün öğrencileri bahar şenliklerini iple çekiyor. Tıpkı tüm Türkiye’deki öğrenciler gibi;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder